Relatietherapie

de praktijkruimteEen relatie kan om verschillende redenen in moeilijk vaarwater terecht komen. Bijvoorbeeld door sleur, bedrog of een andere ingrijpende gebeurtenis. Soms lukt het niet meer om elkaar te bereiken, je merkt dat je veel ruzie maakt of uit elkaar groeit. Je bent samen in een patroon terechtgekomen waar je niet meer zo gemakkelijk uitkomt.

Je vraagt je bijvoorbeeld af waarom de ander jou niet meer begrijpt, en hoe meer je hierover probeert te praten, hoe meer de ander zich terugtrekt.

Of je vraagt je af waarom je partner veranderd is van een zorgzaam en liefdevol persoon, in iemand die alleen maar kritiek op je heeft.

Of één van jullie is vreemdgegaan en je vraagt je af of jullie relatie hier ooit nog van kan herstellen.

Het is ongelofelijk pijnlijk wanneer er een derde in het spel is (geweest). Toch is dit ook een mogelijkheid om te kijken waar het aan schort in jullie relatie, de dingen uit te spreken die tot nu toe niet uitgesproken zijn en om zo te komen tot juist meer verbinding en vertrouwen dan voordat dit gebeurde.

Wat er ook speelt, relatietherapie kan helpen om jullie patronen te herkennen en om te buigen naar iets dat wél werkt. Herstel van de veilige en liefdevolle verbinding is mogelijk als jullie er beiden tijd en moeite in willen steken.