Relatietherapie

de praktijkruimteEen relatie kan om verschillende redenen in moeilijk vaarwater terecht komen. Bijvoorbeeld door sleur, bedrog of een andere ingrijpende gebeurtenis.
Soms lukt het niet meer om elkaar te bereiken, je merkt dat je veel ruzie maakt of uit elkaar groeit. Vaak kom je als stel in een patroon terecht, en lukt het jullie zelf niet meer om dit te doorbreken.

Je vraagt je bijvoorbeeld af waarom de ander jou niet meer begrijpt, en hoe meer je hierover probeert te praten, hoe meer de ander zich terugtrekt.

Of je vraagt je af waarom je partner veranderd is van een zorgzaam en liefdevol persoon, in iemand die alleen maar kritiek op je heeft.

Of je blijft steeds ruzie hebben over ogenschijnlijk kleine dingen.

Er zijn natuurlijk nog honderden andere voorbeelden van problemen die mensen tegen kunnen komen in een relatie. Relatietherapie kan helpen om allerlei patronen te herkennen en te veranderen. Om weer met elkaar in contact te komen op een manier die veilig voelt, en jullie beiden iets oplevert. Ik maak daarvoor onder andere gebruik van emotionally focussed therapy (EFT).